Gicléeregistratie

De in eigen beheer door Wil Lof uitgegeven giclées zijn strikt beperkt qua oplage. Naast de ‘officiële’ genummerde oplage, zijn er van enkele motieven ook bijzondere exemplaren. Dat zijn:

  • PP: zogenaamde Print Proofs, waarin nog kleine onvolkomenheden kunnen voorkomen, qua plaatsing van het motief op het veld, of waarin kleine drukafwijkingen voorkomen. Meestal gebruiken we die in onze Galerie 4Lof-Art als “show model”.
  • AP: zogenaamde Artist Proofs, waarin nog kleine kleurafwijkingen kunnen voorkomen, of waar de handtekening van het originele schilderij nog niet (in de computer is weggehaald), of – bij canvasgiclées – als testmodel voor het automatisch opspannen van het canvas op een spieraam. Meestal gebruiken we die voor ‘sampling’ om in het buitenland te tonen of te exposeren.
  • M2C: Zogenaamde “Mixed Media Canvas”, waarbij Wil Lof op de gedrukte canvas het motief qua kleur heeft bijgewerkt. Daarmee wordt een giclée een uniek exemplaar!
  • Certificaat van Authenticiteit
    Elke giclée (behalve de minigiclées op prentbriefkaarformaat) wordt geleverd met een door Wil Lof gesigneerd Certificaat van Authenticiteit, waarop het volgnummer van de giclée en de oplage is vermeld. Het certificaat vertelt ook als er van een motief meer dan één uitvoering is, zoals bij de Scarlet die er op canvas is in de maten 80*60 cm èn 30*24 cm èn ook nog eens als papieren minigiclée op het prentbriefkaartformaat 10*15 cm.

Mocht u ooit besluiten uw giclée te verkopen (bij voorbeeld via onze Galerie), dan is uw registratie en uw Certificaat van Authenticiteit voor u en de potentiële koper een waarborg van echtheid!