Wilhelmina (kortweg Wil) schildert al vanaf haar jeugd.

In 1964 – zestien jaar jong – treedt ze als geboren Hengelose in dienst van een grote Twentse textieldrukker als leerlingdessinatrice. Twintig jaar lang werkt ze vervolgens als toonaangevende dessinatrice en coloriste voor verscheidene textieldrukkers, zoals de Nijverheid, Texoprint en Parisign en voor drukkers net over de grens met Duitsland.
Haar dessins vinden hun weg naar Europa, Afrika, Midden-Oosten en Zuid-Amerika in de vorm van bedrukte stof voor dames- en herenbovenkleding.
Daarnaast vindt ze tijd om te studeren aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede en specialiseert zich er in grafische en textiele vormgeving.

Haar eerste tentoonstelling van schilderijen in 1968 trekt veel aandacht en ze krijgt lovende kritieken van de dagbladpers in Twente.
Schilderen en tekenen blijft een passie… van midden jaren ’80 tot ’90 werkt ze als grafisch vormgever mee aan vele videotex- en teletextdiensten in binnen- en buitenland.

In 1997 besluit ze full time te gaan schilderen en volgde bij Artibus in Utrecht postacademische leergangen in monumentaal schilderen. Nu exposeert ze regelmatig en is als welbekende hedendaagse schilderes present op nationale en internationale manifestaties.

Read more aboute “Going Abroad”…


Meer over: Wil LofHaar werkExpositiesAdressenBetaalvormenDe zaakAuteursrechtAVG